Tuesday, December 4, 2018

RÜÜTLITURNIIR


Reedel, 23. novembril, toimus Tallinna Ühisgümnaasiumis iga-aastane Rüütliturniir. Ette oli nähtud, et igast gümnaasiumi klassist osalevad üks noormees ja neiu, kuid kahjuks otsustasid kaks klassi see aasta mitte osa võtta. Miks nii juhtus, Tüügeri uudistetoimetus ei tea.

Turniiri alguses tutvustas iga rüütel ennast ning rääkis loo, kuidas ta oli oma neiuga kohtunud. Osa ürituse tegevusi oli säilinud traditsioonilistena, kuid oli ka neid, mis olid täiesti uued. Põhimõttelt oli jäänud samaks küsimustemäng ning ka lipsusõlme sidumine. Uued katsumused olid aga paberlennuki valmistamine ja siis selle võimalikult kaugele lennutamine, kordamööda luuletuste ettelugemine ning traditsioonilise valsi asemel uue tantsu õppimine. Rüütlitele andsid hinnangu südamedaamidest ja kooli juhtkonnast koosnev žürii.

Selle aasta rüütliturniiri võitjaks osutus 12. B klassi rüütel Teodor Tõks. Kui võitja oli välja kuulutatud, kutsus direktor Mehis Pever lavale eelmise aasta rüütli. Vanne loeti lause kaupa ette ning äsja pühitsetud rüütel pidi seda järgi kordama. Lõpetuseks ristis direktor mõõgaga uue Tallinna Ühisgümnaasiumi rüütli ja üritus saigi selleks aastaks läbi.

Järgmise aastani! Autor: Lisete Toht

No comments:

Post a Comment